Email fiókok használata

Az alábbiakban meglehetősen leegyszerűsítettük az email fiókok használati módjait annak érdekében, hogy átláthatóvá váljon és egyszerű legyen kiigazodni.

A weboldaladhoz tartozó email fiókok használatának tulajdonképpen
3 módja van:

1. Email cím átirányítása egy másik email címre

Pl. info@sajatdomain.hu -> masik.fiok@gmail.com

Ennek előnye, hogy akármekkora másik fiókra átirányíthatod a bejövő leveleidet, valamint ha az a másik fiókod támogatja, akkor több eszközről is hozzá tudsz férni a leveleidhez.
Az erről a címről való küldéshez viszont be kell állítanod az adott fiókot (hasonlóan, mint egy levelezőprogramban), pl a gmail fiókodat.

2. Email fiók használata egy eszközről
(POP hozzáférés)

Ha egy eszközről használod a fiókodat, akkor az eszközöd mindig letölti a beérkező leveleidet magára az eszközre, ahol a tényleges levelek végleg tárolódnak.

Ilyen módon a levelezőszerveren a tárhelyed nem tud megtelni, mert onnan mindig lekerülnek a levelek az eszközödre.

3. Email fiók használata több eszközről
(IMAP hozzáférés)

Ahhoz, hogy pl. számítógépről, tabletről, és telefonról is elérhesd a levelezőfiókod tartalmát, és mindig mindenhonnan ugyanazokat a leveleket lásd, a levelezőszerveren kell tárolnunk a leveleidet.

Ez bizony sok tárhelyet foglal és a levelezőszerver kapacitása véges és jóval kisebb, mint mondjuk egy átlag számítógépé.

Ezért ennek a lehetőségnek a használata hozzáadódik a weboldal havidíjadhoz: 1Gb = +1000Ft/hó

Ha nagy fájlokat csatolsz, illetve fogadsz, akkor még ez a tárhely is be tud telni, ilyenkor vagy több tárhelyet veszel, vagy letörlöd a fölösleges leveleidet.

Egyéb tudnivalók

A weboldaladhoz tartozó email fiókok száma nincsen korlátozva. Ha kell, 100-at is használhatsz.

Bármely megoldást is választod a fentiek közül, a fiókodat neked kell beállítani, az adott eszközön, hiszen mi csak a szerver szolgáltatást tudjuk biztosítani neked, annak felhasználásáról Te döntesz.

Mielőtt fiókod betelne (ez csak akkor fordul elő, ha több eszközről használod), mindig értesítőt fogsz kapni a rendszertől, ha már kevés a helyed.
Levelet elveszíteni ez miatt nem fogsz, mert a tárhelyedet mindig megnöveljük átmenetileg, ha nagyon tele lesz.

A szerveren tárolt leveleidet weben keresztül is elérheted egy tetszőleges böngészővel.

Bármilyen levelezőprogramot, vagy eszközt is használsz, MINDIG érdemes valamilyen biztonsági másolatot készítő szoftvert alkalmazni, ha leveleid fontosak!